Bijen en urban beekeeping

BIJEN & URBAN BEEKEEPING

Bijenkasten bij bedrijven (Urban Beekeeping)

Mocht duurzaamheid bij uw bedrijfsprofiel passen of wilt u juist duurzaamheid bevorderen en overweegt uw bedrijf om bijenkasten te huren? Neem dan contact op via het contactformulier.

- Wij werken met nieuwe bijenkasten gemaakt van duurzaam red cedar hout.
- Wij werken uitsluitend met Buckfastbijen vanwege hun zachtaardige eigenschappen.
- Slechts één contactpersoon voor communicatie/inspecties van de bijenkasten.
- Mochten de bijen honing “over” hebben dan kan deze geoogst worden.
- Imkerij MeerBijen beschikt over een eigen hygiënische slingerruimte.
- Uw eigen honing als relatiegeschenk met bedrijfslogo op het etiket.
- Uiteraard is er de mogelijkheid om mee te kijken bij de controles van het bijenvolk.
- Kosten Eur 350,00 per bijenkast/jaar, exclusief reiskosten (min. 2 kasten gedurende 3 jaar)

(Plaatsing afhankelijk van wetgeving en voedselaanbod voor insecten.)


MeerBijen plaatst en onderhoudt bijenkasten


De bijenkasten van MeerBijen staan in recreatiegebieden, bedrijfstuinen, (zorg)boerderijen en op daken in onder andere de gemeente Haarlemmermeer, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Houten.Imkerij MeerBijen is 'huisimker' bij
13 Accor hotels


Planet21 is het programma van Accor dat duurzaamheid binnen de hotels moet bevorderen. Een van de vele doelstellingen binnen dit programma is o.a. de verspilling van voedsel terug te dringen en moestuinen te introduceren. Het plaatsen van bijenkasten past naadloos in dit thema. De bijen hebben bij veel hotels een prominente plek gekregen en zijn inmiddels echt onderdeel geworden van het programma en de manier waarop de hotels zich presenteren. De hotels gebruiken de honing onder andere bij het ontbijt, maar ook bij de lunchgerechten en in cocktails. De bijen zijn voor de gasten van het hotel live te volgen via een livestream op het scherm in de ontbijtzaal. Op deze manier worden de gasten echt betrokken bij het verhaal van de bijen. Bij sommige hotels krijgen de gasten een zakje bloemzaden mee naar huis om de bijenpopulatie zelf te stimuleren.

MeerBijen plaatst en onderhoudt de bijenkasten op de SEGRO parken in Nederland.


SEGRO is een internationale ontwikkelaar, eigenaar en manager van logistiek en industrieel vastgoed. Duurzaamheid en innovatie staan hoog in het vaandel bij de ontwikkeling van hun projecten, wat terug te zien is in de BREEAM certificaten van de gebouwen. Naast bijvoorbeeld zonnepanelen die de distributiecentra van groene stroom voorzien en ‘light tubes’ die zorgen voor daglicht in de warehouses, staan er op de SEGRO daken ook bijenkasten. Om de biodiversiteit nog meer te bevorderen worden er groenstroken ingezaaid met inheemse bloemen, hangen er vleermuizenkasten en staan er bijenhotels voor solitaire bijen.