Over ons


OVER IMKERIJ MEERBIJEN

Samen creëren we die buzz....


Dat bijen een belangrijke bijdrage leveren aan onze samenleving weten we inmiddels allemaal. Ze maken niet alleen heerlijke honing, maar de bestuiving door insecten is noodzakelijk voor ruim 70% van onze voedingsgewassen. Bovendien zorgen ze door de bestuiving van bloemen en planten voor de instandhouding van onze omgeving. Honingbijen zijn daardoor een goede indicator voor de directe leefomgeving.

Toen studenten van de HAS mij in 2015 vroegen om ze te begeleiden bij hun afstudeeropdracht verdubbelde mijn aantal bijenkasten en was het volgens instanties geen hobby meer. Ik moest mij inschrijven bij de Kamer van Koophandel en zo werd Imkerij MeerBijen opgericht. In datzelfde jaar kwam ik in contact met de General Manager van Novotel Amsterdam Schiphol Airport. Zijn wens was om bijenkasten te plaatsen in de binnentuin en de honing te gebruiken in de keuken. Dit is zo’n succes gebleken, dat in de afgelopen jaren nog vele hotels en bedrijven dit idee van Urban Beekeeping hebben omarmd. Dit levert mooie samenwerkingen op zoals: educatie, Honeybee-r, vele duizenden m2 ingezaaide bloemen. Samen creëren we die buzz...

parallax background
BEKIJK HOE WIJ MET BIJEN WERKEN

Bij de honing van Imkerij MeerBijen staat de kwaliteit van het natuurproduct voorop. Tijdens diverse honingkeuringen heeft onze honing de hoogst mogelijke beoordeling gekregen.


Bekijk de video door hiernaast op de pijl te klikken.


Lees meer over onze werkwijze
Over onsOver ons